Підстав обурення у хворих гемофілією немає — вони всі забезпеченні ліками, — Азаров

 

Кошти на ліки для хворих гемофілією перераховані вчасно, а необхідні препарати давно закуплені.

Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров журналістам в Українському домі, передав кореспондент ГолосUA.

“Такого не може бути”, — заявив голова уряду, коментуючи заяви хворих на гемофілію про те, що впродовж цього року не отримували від держави необхідного державного забезпечення.

За словами прем'єр-міністра, питання медичного забезпечення хворих цієї категорії місяць тому розглядалося Міністерством охорони здоров'я.

“Всі хворі забезпечені на сьогоднішній день необхідними ліками. Якщо десь головний лікар не забезпечив, то треба писати мені особисто, і він буде негайно звільнений з роботи. Тому що кошти всі виділення, закупівлі були проведені. І такої проблеми бути не може”, — запевнив Азаров.

Нагадаємо, що сьогодні, 15 жовтня, хворі на гемофілію та їхні родини з усіх регіонів України проводять мітинги на захист своїх прав біля будівель МОЗ та Верховної Ради. Їхня акція спричинена вкрай незадовільним забезченням хворих на гемофілію життєво необхідними для них препаратами зсідання крові.

Довідка. Гемофілія — спадкове захворювання, пов'язане з порушенням коагуляції. У хворих на нього виникають крововиливи у суглоби, м'язи та внутрішні органи, які можуть бути спонтанними або спричиненими травмами чи хірургічним втручанням. Лікування гемофілії дуже дороговартісне, у світі воно здійснюється за рахунок держави. Офіційно в Україні нараховується 2561 хворий на гемофілію.

Читайте также по теме