ГолосUA
12:57 10/02/2010

Підтримка Януковичем “Північного потоку” може коштувати Україні дружби з Польщею

Підтримка кандидатом у президенти Віктором Януковичем будівництва газопроводу “Північний потік” може коштувати Україні дружби з Польщею.

Таку думку висловив президент Київського міжнародного енергетичного клубу “Q-CLUB” Олександр Тодійчук на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“Заява Януковича, що Україна буде підтримувати “Північний потік”, я думаю, на рівні президента — це необережна заява… Нам відоме відношення Польщі до Північного потоку, і така підтримка цього газопроводу, що ми будемо брати в ньому участь, — це перша чорна кулька, перша негативна дія наших відносин”, — наголосив експерт.

На його думку, відповідна заява Януковича може слугувати погіршенню відносин між Україною та Польщею, яка в свою чергу, є надійним союзником України у енергетичних питаннях та євроатлантичній інтеграції. “Пам’ятаєте, як жорстко стояла Польща на захисті України, коли Росія, “Газпром”, пропонувала зробити “перемичку” між Польщею і Словаччиною, яка б понесла втрати для України. І Польща сама понесла перспективні втрати, адже вони могли розвинути свій потік, вони відмовились, захищаючи Україну”, — підкреслив О. Тодійчук.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме