Мария Мамаева
15:28 25/01/2011

Підвищення пенсійного віку для військовослужбовців зацікавить їх у більш тривалій службі — Мінпраці

Ініціатива Мінпраці щодо підвищення мінімального віку виходу на пенсію військовослужбовців зацікавить їх у більш тривалій службі.

Таку думку висловив завідувач сектору Департаменту пенсійного забезпечення міністерства праці та соціальної політики Анатолій Приз під час круглого столу в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

“Законодавче врегулювання питання поступового підвищення мінімально необхідної вислуги років для виходу на пенсією за вислугою років з 20 років до 25, не залежно від віку, сприятиме зацікавленості військовослужбовців у більш тривалій службі, допоможе у подальшому просуванні по службі”, — пояснив А. Приз.

На його думку, віковий розрив у обчисленні пенсій необхідно скорочувати. “Не можна, щоб жінка ішла на пенсію в 60 років, коли працездатна людина, офіцер йшов на пенсію у 40 років”, — наголосив А. Приз.

Так, за даними Мінпраці, протягом 2010 року в Україні було призначено близько 20 тис. пенсій, із яких 12 тис. мають пільгове обчислення, тобто починаючи з 15 до 20 років робочого стажу (вислуги). Середній вік тих пенсіонерів, які вийшли на пенсію у 2010 році, — 43 роки.

Читайте также по теме