ГолосUA
16:23 09/08/2010

Підвищення пенсійного віку створює загрозу національній безпеці, — Симоненко

Підвищення пенсійного віку в Україні на вимогу Міжнародного валютного фонду створює загрозу національній безпеці.

Таку думку висловив лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко, повідомила прес-служба політичної сили.

«Компартія категорично проти підвищення пенсійного віку, збільшення мінімального терміну страхування з 5 до 15 років та збільшення на 10 років кваліфікаційного періоду для отримання повної пенсії. Ми не будемо голосувати за такий законопроект, якщо його винесуть на розгляд Верховної Ради», — сказав він.

П. Симоненко підкреслив, що на фоні доволі низького рівня життя трудящих, на фоні тривалості життя, що постійно скорочується, фактичного розпаду системи охорони здоров’я та профілактики, уряд, піднімаючи пенсійний вік на вимогу МВФ, чинить не лише аморально, але і створює загрозу національній безпеці.

«Збільшення пенсійного віку жодним чином не знизить навантаження на бюджет і Пенсійний фонд, але приведе до значного росту безробіття. Як серед молоді, так і серед людей старшого покоління. Приведе до критичних перекосів на ринку праці, до серйозного погіршення матеріального стану сотень тисяч сімей. Як наслідок, ріст злочинності, бездомності, безпритульності», — сказав лідер комуністів.

Петро Симоненко зазначив, що вимоги МВФ, як у питаннях пенсійної «реформи», так і в питанні цін на газ і комунальних тарифів, мають на меті лише одне: гарантувати повернення боргів і виплату відсотків за кредитами за рахунок експлуатації простих громадян України.

«Це абсолютно очевидно. Адже МВФ не ставить умовою отримання кредиту, наприклад, розвиток наукоємних технологій або створення нових робочих місць за рахунок будівництва підприємств, що виробляють конкурентоздатну на світових ринках продукцію. МВФ не висуває як умову отримання кредиту інвестиції в охорону здоров’я і медичну промисловість, збільшення тривалості життя в Україні. МВФ не вимагає ввести прогресивну шкалу оподаткування і податок на розкіш і т.д.», — сказав лідер КПУ. />  

Читайте также по теме