Підвищення страхового стажу зменшить та зрівняє пенсії українцям — експерт

Підвищення страхового стажу на 10 років призведе до зменшення понаднормового стажу і, відповідно, виплати пенсіонерам.

Про це сказав перший заступник міністра праці та соціальної політики (2005-2010 рр.) Павло Розенко на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“Я категорично проти ініціативи уряду щодо підвищення страхового стажу. Вона призведе лише до зменшення пенсій, адже підвищуючи на 10 років обов'язковий страховий стаж уряд таким чином зменшує на 10 років понаднормовий страховий стаж кожного громадянин”, — сказав він.

Експерт пояснив, що 10 років понаднормового стажу — це мінус 75 гривень до кожної пенсії. “Кожен знає, що понаднормовий стаж — це понаднормова плата, якої уряд просто позбавить українських пенсіонерів”, — зазначив він.

Експерт також обурився, що уряд постійно декларує принцип стимулювання людей довше працювати. “Але яка людина захоче працювати довше, якщо внаслідок отримає меншу пенсію? Коли своїми пропозиціями уряд із стажу кожної людини забирає 10 років і робить рівну пенсію як для тих, хто пропрацював 15 років, так і для тих, хто пропрацював 30 років”, — зазначив П. Розенко.

Читайте также по теме