Мария Мамаева
17:32 27/01/2011

Підвищення тарифів на електроенергію не відіб’ється на добробуті українців — НКРЕ

Підвищення тарифів на електричну енергію суттєво не вплине на добробут українців.

У цьому запевнив голова Національної комісії з регулювання електроенергетики України Сергій Тітенко на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“У споживчому кошику середньостатистичної української родини витрати на електроенергію займають менше 1%. Це не найбільші витрати, які мають люди”, — наголосив він.

При цьому голова НКРЕ нагадав, що підвищення тарифів на електроенергію стосуватиметься лише тих, хто споживає її понад 150 кВт/год. на місяць — тобто власників великих будинків, басейнів тощо, яких в Україні 670 тис. чоловік. Оскільки, як зазначив С. Тітенко, в середньому по країні людина споживає 75 кВт/год.

За його словами, підвищення жодним чином не торкнеться соціально незахищені верстви населення. Однак таке підвищення, наголосив посадовець, — вимушений захід, оскільки чинний тариф на електроенергію в країні покриває витрати на її виробництво лише на 30%.

Нагадаємо, що Національна комісія з регулювання електроенергетики прийняла рішення з 1 лютого 2011 року підвищити на 30% вартість електроенергії для населення, що споживає на місяць більше 150 кВт/год.

Читайте также по теме