Підвищення виплати при народження дитини відбудеться за рахунок урізання інших програм – Ляпіна

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Підвищення плати при народженні дитини відбудеться за рахунок урізання інших програм.

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Таку думку висловила народний депутат від НУ-НС, заступник голови комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Ксенія Ляпіна кореспонденту ГолосUA.

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">«Бюджет, звичайно, витримає підвищення виплат. Хоча це підвищення буде за рахунок чогось, тобто будуть урізані якісь інші програми. Не сперечаюся, що підвищення сум виплат матерям пріоритетніший, ніж деякі інші питання. Справді, країна повинна вкладати у майбутнє. А діти — це майбутнє», — сказала вона.

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">При цьому депутат зауважила, що тут є політичний аспект. «Дуже приємно, що Віктор Федорович (Янукович — ред.) виконує програму Віктора Андрійовича Ющенка. Але тут виникають прості питання: невже нічого нового не змогли знайти, визначити ще якісь додаткові способи підвищення народжуваності? І чому планується підвищити виплати вдвічі? Просто тому, що це давно перевірений піар-хід?», — наголосила політик.

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">За словами К. Ляпіної, у темпах народжуваності нічого не зміниться. «Триватиме тенденція, темпи якої задані у 2005 році. Це перевірено. Це ж не вперше», — підсумувала вона.

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Нагадаємо, Президент Віктор Янукович переглядає механізм державної підтримки сімей з дітьми. Суми виплат матерям при народженні дитини будуть збільшені вдвічі — до 25-100 тис. грн. Втім, щомісячні платежі виростуть незначно, тому що строки виплат соціальної допомоги також збільшаться удвічі. Також перший заступник голови Адміністрації Президента Ірина Акімова повідомила, що Віктор Янукович направив до Верховної Ради два законопроекти про збільшення у 2011 році виплат при народженні дитини та малозабезпеченим сім'ям з дітьми.

 

Читайте также по теме