ГолосUA
15:24 27/12/2008

Пинзеник запропонував підприємцям піти на збитки

Міністр фінансів України Віктор Пинзеник вважає, що для промисловців в умовах кризи «єдино правильною поведінкою» буде зниження відпускних цін на продукцію.

Таку пропозицію він висунув у своїй статті для «Дзеркала тижня».

Пинзеник відзначив, що його порадувало зниження оптових цін у промисловості на 6,5% у листопаді 2008 року.

«За нормальних умов (наприклад, у 2003, 2004, 2005 роках) тотальне зниження цін у промисловості — не дуже хороше явище для економіки. В умовах нинішнього етапу кризи — це єдино правильна поведінка», — наголосив міністр фінансів.

На його думку, причиною нинішньої кризи виробництва є криза споживання, оскільки «зниження споживання тягне за собою вниз виробництво». Тому, переконує Пинзеник, в нинішніх умовах «зберегти обсяги виробництва можна, лише пропонуючи нижчі ціни».

«Коли чую рекламу, що підприємство продає імпортний товар зі знижкою у 70%, я готовий обняти його власника чи власників. Це мудра, талановита людина. Він іде на втрату 70%, щоб зберегти 30%. Інакше втратить усе (100%)», — пояснив Віктор Пинзеник.

Міністр закликав підприємців піти назустріч своїм споживачам: «Підіть усі на збитки, підіть усі назустріч одне одному — і переживете цей тяжкий період, а через рік знову будете вже заробляти. Ідіть у всіх стосунках назустріч одне одному».

Також голова Мінфіну запропонував підприємцям не звільняти своїх працівників, а тимчасово знижувати їм оплату.

 

Читайте также по теме