ГолосUA
13:01 27/10/2008

Пірати дозволили поспілкуватись з екіпажем «Фаїни»

Український омбудсмен Ніна Карпачова, котра перебувала з робочим візитом в Кенії в неділю, мала телефонну розмову з екіпажем судна «Фаїна». Як передав кореспондент ГолосUA, вона повідомила про це на прес-конференції у Києві.

Карпачова зазначає, що загальна ситуація на судні залишається напруженою, проте екіпаж тримається і стан здоров’я всіх членів екіпажу задовільний.

Олександр Присуха (Україна) під час розмови з омбудсменом заявив, що він не розуміє, чому ще й досі не надано допомоги із суден, які перебувають поруч, адже склалась критична ситуація з водою, їжею і паливом.

Уповноважена з прав людини зазначає, що особливу занепокоєність екіпажу викликає відсутність будь-якої інформації щодо стану переговорів про їх звільнення.

Віктор Нікольський (Росія) під час розмови заявив, що він постійно знаходиться на капітанському містку і забезпечує життєдіяльність судна, а також, що інформація ЗМІ щодо його вивезення на берег не відповідає дійсності. />  
Ніна Карпачова зазначила, що окрема розмова Віктора Нікольського стосувалась зберігання тіла капітана Володимира Колобкова, «за його інформацією, воно знаходиться в пластиковому пакеті у морозильній камері, і може бути збережене лише за умови термінового постачання судну дизельного палива, якого залишилось на тридцять годин роботи», — підкреслила вона.

«Тому цей дзвінок був надзвичайно важливим, адже переговори щодо звільнення екіпажу йдуть, як ніколи, інтенсивно» — наголосила уповноважена з прав людини.

 

Читайте также по теме