ГолосUA
14:35 08/03/2010

Пірати звільнили судно з російським екіпажем

Пірати Сомалі в неділю, 7 березня звільнили захоплене в жовтні 2009 року риболовецьке судно Thai Union-3, на борту якого знаходилися більше 20 росіян.

Про це повідомив керівник флотом групи компаній Thai Union росіянин Дмитро Шпорт.

"Судно на ходу. З екіпажем все гаразд. Всі здорово, чекають швидкої зустрічі з рідними", — розказав він.

За його словами, зараз судно йде назустріч буксиру ВМФ Росії СССБ-36.

Яким чином вдалося домовитися з піратами про звільнення судна і екіпажа, Д.Шпорт не повідомив.

Тим часом, як повідомляє Reuters, пірати отримали за судно викуп у розмірі 3 мільйонів доларів.

"Ми відпустили судно після того, як отримали 3 мільйони доларів як викуп. Судно під назвою Thai Union і його команда благополучно попрямувало від побережжя Сомалі", — цитує агентство слова пірата, який представився Хасаном.

Сейнер-тунцелов Thai Union-3 належить групі компаній Таїланду Thai Union, що поставляє на ринок морожену рибу і морепродукти. Він був захоплений піратами Сомалі 29 жовтня і з тих пір знаходився на одній з піратських баз у побережжя Сомалі. Команда сейнера складається з 23 росіян (в основному мешканців області Калінінграда), двох громадян Гани і двох філіппінців.

Капітан сейнера росіянин Сергій Харлан був поранений в руку під час захоплення судна. Пірати запевняли, що вистрілили в капітана помилково — прийнявши ліхтар в його руці за пістолет. За їх словами, капітанові була своєчасно надана медична допомога на березі, після чого він повернувся на сейнер.

За матеріалами: «РИА-Новости»

 

Читайте также по теме