ГолосUA
14:54 15/08/2009

Після Абрамовича в Чукотці підвищилися не тільки економічні показники, а й почала зростати народжуваність

Прогнози ООН відносно кількості російського населення песимістичні, написала служба Reuters.

"На сьогодні кількість населення Росії становить 142 млн. Але, за оцінкою експертів, до 2025 року ця цифра може зменшитись до 131 млн,- наголошується у публікації. — Водночас для одного із регіонів величезної Росії невідома проблема скорочення населення. Там останнім часом народжуваність настільки зросла, що перевищила кількість смертей. Цей регіон — Чукотка, губернатором якої довгий час був Роман Абрамович".

У 2000 році головою Чукотки став відомий олігарх Роман Абрамович. За 8 років правління територією, яка за розмірами вдвічі більше Німеччини, йому вдалося суттєво підняти економічний рівень життя регіону.

"Після розпаду СРСР більшість населення Чукотки шукало кращого життя у Москві та інших великих розвинутих містах. Але внаслідок адекватної економічної та соціальної політики Р. Абрамовича, мешканці Чукотки відчули впевненість у своєму житті і почали сміливо народжувати дітей, не бажаючи покидати свій рідний регіон, — зазначила служба. — Кожного року у Чукотці народжується близько 800 осіб, в той час як помирає менше 500".

"Мешканці Чукотки надзвичайно вдячні Р. Абрамовичу та його економічному перетворенню регіону, — наголосила службі Анастасія Хворощанська, яка нещодавно народила свою другу дитину.- Регіон почав із розумом використовувати свої природні ресурси. Себто видобування золота, нафти і т.д. Збагачення населення автоматично призвело до стабільності у соціумі".

Служба також наголосила, що раніше одним із недоліків Чукотки вважали її відокремленість від решти Росії. Але після того як економічна криза потужно вдарила по Росії, на Чукотці зрозуміли, що їх головний недолік перетворився у перевагу.

"Середня зарплата у регіоні становить близько 1,285 доларів на місяць, вдвічі більше ніж у інших частинах РФ, і люди не припиняють витрачати", — зазначено у публікації.

Л. Дубенко

 

Читайте также по теме