ГолосUA
10:41 15/08/2010

Після реконструкції залізничний вокзал Донецька зможе прийняти 30 тис. пасажирів на добу

Концепція реконструкції залізничного вокзалу в Донецьку передбачає збільшення його пропускної спроможності до 30 тисяч пасажирів на добу.

Відповідна концепція планується рамках підготовки до проведення Євро-2012.

За даними Донецької міської ради, концепція реконструкції передбачає будівництво нового приміського вокзалу місткістю 400 осіб і малого конкорсу для пасажирів приміських поїздів, реконструкцію діючого вокзалу, будівництво конкорсу пасажирського вокзалу місткістю 1700 пасажирів, будівництво транзитного вокзалу місткістю 150 осіб (на протилежній стороні вокзалу), реконструкцію шляхового господарства, будівництво нових платформ, модернізацію СЦБ, зв’язку і енергопостачання, комунікацій та інформаційних мереж.

У ході проведення реконструкції вирішується цілий ряд проблем по станції Донецьк: розділяються вантажні, пасажирські і приміські потоки; подовжуються прийомо-відправочні шляхи і пасажирські платформи; збільшується місткість приміського вокзалу; з’являються умови для обслуговування громадян з обмеженими фізичними можливостями.

Після реалізації даних проектів пропускна спроможність залізничного вокзалу збільшиться з 17 до 30 тис. пасажирів на добу, кількість автомобільних парковочних місць буде доведена до 565-ти замість 260.

За матеріалами: УКРІНФОРМ />  

Читайте также по теме