ГолосUA
14:33 18/05/2010

Після того, як Янукович погодиться віддати майно на території України Росії, його президентство закінчиться — експерт (Додано ГОЛОС)

Якщо Президент України Віктор Янукович розпочне переговори щодо передачі майна на території України та за її кордоном, то його президентство на цьому закінчиться. /> ГОЛОС

Таку думку висловив політолог-міжнародник Олексій Коломієць у інтерв’ю кореспонденту ГолосUA.

“Можливо, це уже така остаточна крапля, яка, можливо, уже доконає президентство Януковича. Абсолютно зрозуміло, що протягом останніх тижнів це перший раз у такій політично брутальній формі пролунали такі вимоги”. — наголосив він.

“Це виглядає як одне з таких, політично нахабних (якщо не брати інших вибриків) відвертих вимог, які базуються виключно на бажаннях — вирішили вони у кабінетах Кремля — і у вигляді ультиматумів ці речі висловлюють в бік України”, — підкреслив політолог, додавши, що не бачить інших причин, які б пояснили такі заяви кремлівських високопосадовців.

На його думку, якщо В. Янукович зараз почне переговори з цього приводу, то наслідки для сьогоднішніх українських керівників можуть бути найнепередбачуванішими. “Можливо, росіяни вже зрозуміли, що перепон для них не існує”, — зазначив О. Коломієць.

“Політичне підгрунтя абсолютно зрозуміле — для них  українська влада уже не існує. Це навіть не маріонетки, їх взагалі майже не існує. Це вже остання крапля”, — підсумував політолог.

Нагадаємо, сьогодні керуючий справами президента РФ Володимир Кожин заявив у ефірі радіо “Эхо Москвы”, що “Росія взяла на себе всі борги союзних республік і виплатила їх повністю. При цьому вся власність за кордоном також відходила до Росії”. Керуючий справами президента РФ підкреслив, що в цьому питанні позиція Росії є дуже жорсткою, й Кремль не піде на жодні компроміси.

За інформацією Федерального агентства "Росимущество", Росія претендує на право власності на близько 300 об’єкти на території України, переважно у Криму.
 

Читайте также по теме