ГолосUA
11:45 05/02/2010

Після виборів ЦВК має піти у відставку — Комітет виборців

Після президентських виборів-2010 нинішній склад Центральної виборчої комісії має піти у відставку. Таку думку голова правління комітету виборців України Олександр Черненко висловив сьогодні на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, ЦВК неодноразово демонструвала необ’єктивністьу рішеннях стосовно одного з кандидатів у Президенти.

“ЦВК перевищила свої повноваження, коли прийняла рішення про виключення з окружних виборчих комісій №48 і №42 членів комісії від кандидата на посаду Президента Юлії Тимошенко. ЦВК не повинна була приймати таке рішення швидко і без власного розслідування, повинно було відбутись певне слідство, чи дійсно ці люди не прийшли на засідання комісії, чи їх просто не повідомили про нього”, — сказав О. Черненко.

На його думку, ЦВК за допомогою правоохоронців повинна була заслухати і вивчити обставини обох сторін конфлікту.

“Але ми знаємо, який в нас склад ЦВК, які рішення він приймав і до сьогодні, тому нічого дивного немає, але висновок після виборів щодо членів ЦВК, які приймали таке рішення, робити треба. І може це не зовсім політкоректно, але після 2 туру виборів ЦВК повинно піти у відставку”, — сказав голова КВУ.

Нагадаємо, 1 лютого ЦВК виключила з кількох виборчих округів декількох членів комісій від кандидата на посаду Президента Юлії Тимошенко через “невиконання ними службових обов’язків”.

А. Береза.

 

Читайте также по теме