ГолосUA
17:20 20/04/2010

Після відновлення співпраці з МВФ в Україну можуть інвестувати 10 мільярдів доларів (додано звук)

Загальна сума коштів, яка може зайти в Україну від міжнародних організацій після відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом оцінюється у 10 млрд. доларів.

Про це заявив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«За нашими оцінками, загальна сума коштів, які можуть зайти в Україну після того, як буде розблокована програма Міжнародного валютного фонду оцінюється близько 10 мільярдів доларів. Виходить дуже серйозна сума, яка може впливати і на курсову стабільність в країні і бути гарантією того, що в країну будуть залучені дешеві грошові ресурси», — сказав він.

За словами Олега Устенка після відновлення співпраці із МВФ до роботи із Україною можуть залучитися й інші міжнародні фінансові структури такі як ЄБРР, Світовий Банк і навіть сам Європейський Союз. Експерт наголосив, що залучення коштів саме через такі інституції набагато вигідніше, ніж брати кошти з світових ринків. «Якщо говорити про кошти МВФ, Світового Банку, ЄБРР, то це кошти, які зайдуть в країну під 4-5% річних, в той час, як на світових ринках Україна для себе знайде кошти під 11-12% річних», — наголосив експерт.  />  

Звук

К.Коваленко

 

Читайте также по теме