ГолосUA
18:14 23/02/2011

Після внутрішніх конфліктів на Близькому Сході загострення відносин з Ізраїлем неможливе — експерт

Після завершення внутрішніх конфліктів у країнах Близького Сходу чергової “арабо-ізраїльської війни” не відбудеться.

Таку думку висловив експерт з близькосхідних питань Рамдан Аурагх в ефірі програми “РозворотUA”, що є спільним проектом "Радіо-Ера FM” та інформаційної агенції ГолосUA.

“Можу заспокоїти з приводу Ізраїлю. Ми помітили, що коли почалися революції у Єгипті та Тунісі, народні маси не висували жодних вимог до зовнішньої політики, вони дуже мудро себе поводили. Арабський та ісламський світ дуже поважає домовленості про перемир'я. Домовленість з Ізраїлем зараз збережена і буде збережена, хто б не прийшов на Близькому Сході до влади”, — зазначив він.

Р. Аурагх висловив думку, що арабський народ буде робити усе для того, щоб зберегти мир у регіоні. “Народ зайнятий перебудовою соціального та економічного життя, тобто перебудовами у власних країнах, а на зовнішні війни не вистачить ані сил, ані часу”, — запевнив він.

Довідка: у роки Другої світової війни загинуло 6 млн. євреїв. Трагедія європейського єврейства спонукала до активізації сіоністського руху, який розвивався під гаслом: “Тільки у власній державі євреї можуть почувати себе в безпеці”.

29 листопада 1947 р. Генеральна Асамблея ООН більшістю голосів прийняла резолюцію про розподіл Палестини на єврейську та палестинську держави. Євреї вітали це рішення, арабський світ категорично заперечував резолюцію ООН. 14 травня 1948 р. була проголошена держава Ізраїль. Не пройшло і 24 годин, як армії Єгипту, Йорданії, Сирії, Лівану та Іраку почали військові дії проти молодої держави. Почалась війна, яка тривала з травня 1948 р. по 20 липня 1949 р.

Читайте также по теме