ГолосUA
15:49 22/07/2009

Після Ющенка на Говерлі залишилися 16 мішків сміття

Після сходження Президента Віктора Ющенка на Говерлу було зібрано 16 мішків сміття.

Про це на прес-конференції заявив голова суспільно-культурного товариства "Гуцульщина" Василь Коржук.

"Стежка, якою В. Ющенко підіймався на Говерлу, з кожним роком все ширша і ширша. А бруду стає все більше. Цього року нам обіцяли що це буде "екологічна акція", але після сходження там зібрали 16 мішків сміття. Там і пляшки були, як від мінеральної води, так і від горілки, і стрічки помаранчеві", — відзначив В. Коржук.

"Якщо ми говоримо про те що ми йдемо у Європу – то і акції подібні треба організовувати по-європейськи. А коли перед сходженням Президента збирають сміття, а після "візиту" це вже нікому не потрібно – то це ніяка не Європа", — впевнений голова товариства "Гуцульщина".

Нагадаємо, 18 липня В. Ющенко здійснив сходження на гору Говерлу. Вже традиційно у такий спосіб президент та всі бажаючі відзначають День проголошення Державного суверенітету України.

Перед сходженням на Говерлу маршрутом, яким підніматиметься Президент було проведене прибирання. За словами заступника голови Центрального виконавчого комітету "Нашої України" Олександра Ропотенка після прибирання було вивезено три вантажівки сміття.

Раніше керівники гуцульських громадських організацій звернулися з відкритим листом до президента Віктора Ющенка, у якому просили його утриматись від масових сходжень на Говерлу.

За матеріалами proUA

 

Читайте также по теме