ГолосUA
09:55 20/04/2010

Після землетрусу в Китаї 193 особи пропали без вісти — прес-аташе посольства КНР

У результаті землетрусу в повіті Юйшу китайської провінції Цинхай, що стався 14 квітня, загинуло 2 046 людей, 193 особи пропали без вісти, а понад 12 тис. — отримали поранення.

Про це сказав прес-аташе Посольства Китайської Народної Республіки в Україні Ся Хунджан на прес-конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

За інформацією дипломата, в постраждалому від 7-бального землетрусу районі зруйновано понад 15 тис. будинків, а загалом від стихії постраждало майже 100 тис. людей. На місці стихійного лиха працюють понад 17 тис. рятувальників, які вже витягли з-під завалів понад 6 тис. осіб. Наразі пораненим надається медична допомога, а потерпілих в особливо тяжкому стані доправлено до інших провінцій, де їм надається необхідне лікування.

Ся Хунджан також зазначив, що незважаючи на масштаб лиха ситуація в постраждалому районі нормалізувалася — повністю відновлено зв’язок та електропостачання. Окрім того, серед населення, якому щодня надходить допомога, поки що не зафіксовано епідемії чи поширення інфекційних захворювань, додав він.

Прес-аташе Посольства Китайської Народної Республіки в Україні подякував світовій спільноті та, зокрема, Президенту України Віктору Януковичу, Прем’єр-міністру Миколі Азарову, спікеру Верховної Ради Володимиру Литвину та Уповноваженому ВРУ з прав людини Ніні Карпачовій за співчуття керівництву КНР та всьому китайському народу у зв’язку з лихом, яке забрало багато сотень життів.

«В цих співчуттях ми побачили прояв дружби українського народу китайському», — зазначив Ся Хунджан. Сьогодні ж у Пекіні відбудеться збір коштів для постраждалих від землетрусу в провінції Цинхай, а завтра в Китаї оголошено день жалоби за загиблими.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме