ГолосUA
15:02 08/04/2010

Питання про дострокове припинення повноважень Верховної Ради знято — Мірошниченко

На сьогодні повністю знято питання про дострокове припинення повноважень Верховної Ради у зв’язку з нестворенням коаліції.

Про це заявив народний депутат України, представник Президента у ВР Юрій Мірошниченко на прес-конференції.

За його словами, «та дискусія, яка тривала протягом тривалого часу, вона завершена». Політик заявив, що саме така позиція Конституційного суду України.

Мірошниченко підкреслив, що рішенням, яке сьогодні оголошено у КС, «поставлена крапка у політичній дискусії, і, я думаю, разом із крапкою в юридичній дискусії».

Він переконаний, що на сьогодні питання відносно існування коаліції та її створення повністю закрито. Відповідаючи на питання про можливість входження до коаліції 300 народних депутатів, тобто конституційної більшості, Мірошниченко зазначив, що сьогодні некоректно про це говорити. «Об’єктивних підстав говорити про це немає», — сказав нардеп.

За словами політика, питання збільшення коаліції «не лише і не стільки залежить від членів коаліції, це більше питання до представників, які є позакоаліційними». Він висловив думку, що важливо, щоб довкола змін до Конституції України об’єдналися як коаліція, так і некоаліційні фракції, щоб були напрацьовані загальні підходи і загальне бачення. />  

Мірошниченко також сказав, що сьогодні у коаліції немає жодних проблем, які торкалися б нібито незадоволеності фракції КПУ відносно наданих їм посад. Він зазначив, що «ніколи не стикався з тим, щоб комуністи займалися непристойним шантажем».
За словами депутата, фракція КПУ «ніколи не виходила із суто корпоративних інтересів — розподіли портфелів і місць у владі». Він нагадав, що коаліція готова підтримати кандидатуру Адама Мартинюка на посаду першого заступника голови ВР, але це питання сьогодні непросто вирішити, оскільки не менше 300 народних депутатів повинні взяти бюлетені для голосування для того, щоб голосування відбулося.
 

Мірошниченко підкреслив, що сьогоднішнє рішення КС про формування коаліції сприятиме вирішенню ситуації з перерозподілом комітетів. Він зазначив, що раніше не до кінця було зрозуміло, чи правомірно створена коаліція, а тепер із цього приводу немає жодних сумнівів.
 

Нардеп також нагадав, що на сьогодні у КС є подання ряду депутатів про неконституційність низки положень Закону України «Про регламент Верховної Ради України». На його думку, після сьогоднішнього рішення КС відносно створення коаліції, це подання не має перспективи, оскільки, виходячи з «правової логіки», сьогоднішнє рішення КС є відповіддю і на інше подання з приводу створення коаліції у парламенті за участю не лише фракцій, а й окремих народних депутатів України.
За матеріалами: Главред

 

Читайте также по теме