ГолосUA
12:16 16/01/2009

Пів мільярда гривень із Стабілізаційного фонду спрямують на житлово-комунальне господарство

500 мільйонів гривень буде спрямовано у 2009 році на реалізацію інвестиційних та інноваційних проектів з енергозбереження до житлово-комунального господарства за рахунок коштів Стабілізаційного фонду.

Про це сьогодні заявив міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко, повідомив кореспондент ГолосUA.

За його словами, у зв’язку з фінансовою кризою, коли припинилось інвестування в будівельну та металургійну галузь, залучення додаткових коштів в ЖКГ є, як ніколи, актуальним.

«Сьогодні багато комунальних підприємств переходять з використання газу на використання мазуту, проте це не вихід. Через певний час нафта знову подорожчає, і ми залишимося ні з чим», — зазначив Олексій Кучеренко. «Тому треба розглядати всі можливі варіанти», — додав він.

За інформацією посадовця, з метою отримання в подальшому кредитних ресурсів для реалізації пріоритетних інвестиційних проектів, Міністерство з питань ЖКГ проводитиме переговори з міжнародними фінансовими установами, зокрема, з Європейським банком реконструкції та розвитку.

Разом з тим, міністерство планує організувати перспективні проекти, такі як виділення 8 мільйонів євро для модернізації ТЕЦ в Енергодарі та реконструкції громадського транспорту та системи центрального опалення у найбільших містах України.

 

Читайте также по теме