ГолосUA
14:44 31/07/2009

Південна Осетія вимагає судити Саакашвілі як військового злочинця

Південна Осетія вимагатиме проведення суду над президентом Грузії Михайлом Саакашвілі як над військовим злочинцем, що віддав наказ штурмувати Цхінвалі. />  

Про це заявив президент невизнаної республіки Едуард Кокойти.
"Правоохоронними органами Південної Осетії порушено кримінальну справу проти М. Саакашвілі і всіх тих, хто організували агресію проти нашого народу. Це міжнародно караний кримінальний злочин. Тому наші правоохоронні органи працюють в цьому напрямку, й це питання з порядку денного ніхто не знімав. М. Саакашвілі — злочинець, який повинен сидіти у в’язниці, і ми домагатимемося цього", — сказав Е. Кокойти.
 

За його словами, президент Грузії входить до списку тих осіб, які "організовували геноцид осетинського народу".
"Нарівні зі всіма злочинцями, які організували агресію і геноцид осетинського народу, М. Саакашвілі в цьому списку. Всі вони для нас — міжнародні злочинці. Як людина, яка відповідала за це, давала команди, дала наказ штурмувати Цхінвал, оголосила війну Південної Осетії та разом зі своїми підлеглими реалізовувала так звану операцію "Чисте поле" — він проходить у нас по кримінальній справі, і ми домагатимемося його залучення до кримінальної відповідальності", — додав глава Південної Осетії.
 

За даними влади Південної Осетії, в результаті нападу грузинської армії загинули більше 1,5 тис. людей, проте Слідчий комітет при прокуратурі (СКП) РФ документально підтвердив загибель 162 мешканців республіки і 48 російських військовослужбовців, зокрема десяти миротворців.
 

Крім того, Е. Кокойти назвав Україну, США та Ізраїль відповідальними за геноцид осетинського народу, оскільки ці країни озброювали Грузію. "США, Україна, Ізраїль несуть величезну відповідальність за геноцид осетинського народу", — додав він.
 

За матеріалами “РИА”Новости””.

 

Читайте также по теме