ГолосUA
17:37 28/10/2010

Південно-західна залізниця “подарувала” столиці пересадочний вузол “Лівий берег”

 

Пересадочний вузол “Лівий берег” який введено у експлуатацією у четвер, 28 жовтня є подарунком Південно-західної залізниці киянам і гостям столиці.

 

Про це заявив начальник Південно-західної залізниці Олексій Кривопішин під час відкриття пересадочного вузла “Лівий берег” у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

 

За його словами, реконструкцію платформи “Лівий берег” було проведено для розв'язання проблем перевезення міських пасажирів із двох спальних районів Києва: Дарницького та Дніпровського. “Лівий берег” є елементом залізничного мосту і здача в експлуатацію цього пункту дозволить нам здійснювати зупинки 64 електропоїздів щодоби. Пересадочний пункт знаходиться на стику двох районів: Дніпровського та Дарницького — в кожному з яких проживає більше 300 тисяч населення”, — сказав голова Південно-західної залізниці.

 

На думку О. Кривопішина, пересадочний вузол “Лівий берег” допоможе розв'язати столичні і приміські транспортні проблеми. “Сьогодні ми повертаємо для мешканців міста сучасний пересадочний пункт, який дозволить не лише проїжджати з Лівого берега на Правий, але й згодом стане основним елементом для міської 42-кілометрової електрички та електропоїзда, який курсуватиме зі станції Київ-пасажирський через Видубичі, робитиме зупинку на Лівому березі з виходом із Дарниці на аеропорт “Бориспіль”, — повідомив О. Кривопішин.

 

Л. Лісовська

Читайте также по теме