ГолосUA
13:55 18/05/2009

Півтори тисячі українців решту свого життя проведуть у в’язниці

В Україні півтори тисячі громадян засуджені до довічного ув’язнення.

Про це повідомив перший заступник голови Державного департаменту України з питань виконання покарань Микола Ільтяй, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, станом на 1 травня 2009 року в установах кримінально-виконавчої служби утримується 1553 особи, які засуджені до довічного позбавлення волі. Зокрема, 95 осіб наразі працевлаштовані.

Окрім того, посадовець зазначив, що у слідчих ізоляторах територіальних органів управління Департаменту утримується 344 особи, які засуджені до довічного ув’язнення, із них 249 осіб — це громадяни, щодо яких вироки ще не набрали законної сили.

Микола Ільтяй зауважив, що починаючи з 2000 року в установах виконання покарань було створено майже 1400 місць для утримання осіб, що засуджені до довічного позбавлення волі. У той же час, за його словами, витрати на побудову одного місця для утримання засудженого становлять близько 7,5 тис грн, і загалом за цей період було витрачено 8,6 млн грн. Витрати ж на щорічне утримання засудженого становлять близько 12 тис. грн.

К. Каплюк 

Читайте также по теме