ГолосUA
10:50 19/11/2010

План розвитку столиці до 2025 року профінансує Світовий банк

 

Сьогодні голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов зустрівся з представниками Світового банку.

 

Як повідомила прес-служба КМДА, метою зустрічі стало підписання угоди про виділення гранту Світового банку розміром 50 тис. у.о. КМДА.

 

Кошти будуть спрямовані на отримання зовнішньої консультаційної підтримки для розробки Плану розвитку міста до 2025 року.

 

«Переконаний, розвиток соціальної та транспортної інфраструктури, створення робочих місць, залучення інвестицій, вирішення інших важливих завдань повинно здійснюватися тільки в комплексі. Такий підхід дозволить об'єднати зусилля влади та міської громади для здійснення системних перетворень в інтересах киян», – зазначив голова Київської міської державної адміністрації О. Попов.

 

Він зауважив, що дотепер столиця України не мала власного Плану розвитку, хоча такий документ є базовим для будь-якого великого міста, оскільки в ньому мають бути визначені пріоритети й основні шляхи досягнення стратегічної мети. «Хочу підкреслити, що при розробці бачення майбутнього столиці, у першу чергу ми будемо орієнтуватися на позицію і думку киян», – наголосив О. Попов.

 

План розвитку міста до 2025 року базуватиметься на зміцненні економіки столиці, покращенні якості муніципальних послуг.

 

Нагадаємо, 9 серпня 2010 року Київська міська державна адміністрація створила спеціальний консультативно-дорадчий орган – Комітет із розробки Плану розвитку міста Києва до 2025 року. Очолив Комітет голова міської державної адміністрації Києва Олександр Попов.

Читайте также по теме