ГолосUA
12:23 16/06/2009

Пляшка горілки в липні подорожчає на 4 гривні

Через підвищення акцизів з 1-го липня цього року мінімальна вартість півлітрової пляшки 40 градусної горілки зросте в середньому на 4 грн. і становитиме 18 грн.

Такі розрахунки оприлюднив на прес-конференції комерційний директор компанії “Неміров” Сергій Блескун, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, з початку 2009 року виробництво алкогольних напоїв в Україні зросло на 33% з метою виробити максимально можливу кількість товару і залишити його на складах виробників та торгових мереж саме до 1 липня, тобто до введення в дію закону про підвищення акцизних зборів на алкогольну продукцію.

“Але вже з липня-серпня ми спостерігатимемо падіння виробництва алкогольної продукції…Наскільки? Про це можна буде говорити через 3-4 місяці, коли ми побачимо всю картину”, — сказав він.

Також, на думку С. Блескуна, державний бюджет України отримає замість запланованого одного млрд. грн додаткових надходжень лише 200-300 млн. грн. через падіння виробництва, а також через збільшення частки алкогольних напоїв контрафактного (підпільного) походження.

Є.Стеценко

 

Читайте также по теме