ГолосUA
11:25 01/07/2010

Подальшої зміни тарифів на послуги ЖКХ не буде — Голубченко

До створення єдиного регулятора тарифів зміни тарифікації послуг ЖКХ не відбудеться.

Про це повідомив заступник київського міського голови Анатолій Голубченко на брифінгу у КМДА, передав кореспондент ГолосUA.

«З урахуванням рішення створити єдиний регулятор, я думаю, що в Києві ніяких змін тарифів не буде», — заявив він.

На його думку, єдиний державний регулятор тарифів має з’явитися до кінця поточного року. При цьому А. Голубченко зазначив, що підвищення, яке відбулося з 1 липня не слід розглядати як підвищення житлово-комунальних тарифів. Натомість, він назвав нові розцінки виконанням умов меморандуму стосовно приведення тарифів до тих, які існували у 2009 році.

Нагадаємо, 2009 року київська влада кілька разів підвищувала тарифи на комунальні послуги, і ці рішення скасовували суди та уряд. Тарифи в Києві були підвищені з 1 червня 2009 року. Після кількох судових заборон, 27 липня 2009 року, їх таки було визнано законними. Вартість комунальних послуг зросла майже удвічі.

У серпні минулого року суд знову ухвалив рішення про скасування підвищення вартості комунальних тарифів, але столична влада відзначила, що вона відповідної ухвали не отримала. Втім, у серпні-вересні 2009 року розпорядженням КМДА комунальні тарифи в Києві було знижено на 5%.

30 вересня відбулося перше засідання Шевченківського райсуду столиці за позовом В. Кличка щодо законності підвищення тарифів у столиці.

У той же час, міська прокуратура визнала розпорядження про підвищення комунальних тарифів у місті незаконним і висунула меру Л. Черновецькому вимогу усунути порушення у тарифному документі.

2 червня 2010 року Комітет з економічних реформ при Президенті України схвалив Програму економічних реформ України на 2010-2014 рр. "Заможне суспільство, конкурентноспроможна економіка, ефективна держава". /> Документом, серед іншого, передбачено ухвалення до кінця поточного року закону про незалежного регулятора на ринку житлово-комунальних послуг, до кінця 2011 року планується передати функції регулювання тарифів на послуги ЖКГ на центральний рівень.

М. Мамаєва
 

Читайте также по теме