ГолосUA
09:27 27/05/2010

Податківці підрахували, що „сумлінних” платників податків в країні тільки 1%

Лише 1% від всіх платників податків підпадають під категорію сумлінних.

Про це заступник голови Державної податкової адміністрації України Олексій Любченко заявив сьогодні на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, сумлінним, за критерієм ДПА, вважається той суб’єкт господарювання, який має високий рівень значення фіскальної важливості та більше за середній у групі рівень сплати податків.

„За результатами нашого розподілу таким параметрам відповідають 4 тисячі 215 платників податків. Протягом 2009 року ними забезпечено сплату 32847,8 мільйони гривень, тобто 33% усіх податків, що входять до загального фонду Державного бюджету”, — зазначив О. Любченко.

3,3%, за даними Державної податкової, перебувають під посиленим податковим контролем. „Під посиленим контролем ДПА перебувають ті суб’єкти, які вже розпочали ліквідаційну процедуру, проти яких порушено провадження у справі про банкрутство або вже визнано банкрутами та інше. Станом на сьогодні під посиленим податковим контролем перебувають 8,5 тисяч платників, що становить 3,3% загальної чисельності платників ПДВ”, — наголосив податківець.

При цьому він додав, що відтепер дані про оцінку податкової діяльності конкретного платника податків можна буде дізнатися на сайті ДПА.

„Ми створюємо на своєму сайті банер „Дізнайся більше про свого бізнес-партнера”, завдяки якому можна буде отримати інформацію про підприємства, які знаходяться в зоні посиленого податкового контролю за ризикоорієнтованою системою”, — зазначив О. Любченко.

 

А. Береза

 

Читайте также по теме