ГолосUA
19:43 03/12/2009

Податківці підтримують підняття акцизу на пиво

Державна податкова адміністрація України підтримує підняття акцизного збору на пиво.

Про це заявив журналістам перший заступник ДПАУ Сергій Лєкарь, коментуючи законопроект про підвищення в 2 рази акцизу на пиво.

"Автори проекту закону повинні надати економічний прорахунок. Адже якщо ми піднімаємо акциз, то повинні розуміти, що тим самим, можемо збільшити імпорт цього товару. І у результаті бюджет може втратити багато коштів від зниження податкових надходжень", — відзначив він.

За словами посадовця, будь-яка пропозиція підняття акцизних ставок має бути чітко збалансована, з урахуванням формування внутрішніх цін і цін на цей товар за кордоном.

"Якщо ми врахуємо внутрішньо формування цін, то підняття акцизів не призведе до істотного зростання цін, відповідно, знизяться ризики імпорту продукції, а пріоритет буде за українськими виробниками", — зауважив він.

Згідно з законопроектом № 5250, ставка акцизного збору в твердих сумах з одиниці реалізованого товару (продукції) повинна складати 1,2 грн за літр. Як відмічено в записці пояснення, в результаті ціна 0,5 літра пива, що реалізовується в роздрібній торгівлі, зросте мінімум на 0,36 грн (30 копійок зростання акцизу в перерахунку на 500 мл пива, плюс 6 копійок ПДВ).

За матеріалами: РБК-Україна

 

Читайте также по теме