ГолосUA
11:47 21/02/2011

Податківці викрили конвертаційний центр, що працював для агропромисловців

Під час реалізації оперативних заходів підрозділу організації боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, Державною податковою службою у Дніпропетровській області ліквідовано конвертаційний центр, що спеціалізувався на обслуговуванні підприємств агропромислового комплексу Дніпропетровської, Київської та Івано-Франківської областей.

Про це сьогодні повідомляється на урядовому порталі.

“Основним напрямом діяльності злочинної групи була конвертація безготівкових коштів у готівку для ухилення від сплати податків до бюджету та легалізації незаконно отриманих грошових коштів”,- повідомили в уряді.

За результатами проведених обшуків вилучено готівкових коштів на суму 94,83 тис. грн., печатки та штампи 5-ти підконтрольних центру суб’єктів господарської діяльності, що були задіяні в схемах мінімізації податкових зобов’язань та конвертації грошових коштів, оргтехніка, оригінали реєстраційних та первинних бухгалтерських документів підприємств, що мають ознаки “фіктивних” та “транзитних”, чекові книжки, які використовувались для зняття готівки.

Крім того, накладено 7 арештів на банківські рахунки підконтрольних організаторам злочинної діяльності підприємств, на яких знаходились грошові кошти на суму понад 150,0 тис. гривень.

Читайте также по теме