Податківці Вінниччини викрили конвертаційний цех

size="4">Податківці Вінниччини викрили конвертаційний цех, учасники якого через десяток фіктивних фірм вже встигли провести оборудки на суму 9 млн. грн.

size="4">Про це повідомила прес-служба податкової міліції ДПА у Вінницькій області.

size="4">За повідомленням, конвертаційний цех працював на території обласного центру та обслуговував підприємства Вінниці та Києва. Його організаторами були двоє громадян, один із яких раніше засуджений за нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень. Зловмисники провадили активну діяльність під виглядом купівлі-продажу продукції, переважно сільськогосподарського значення.

size="4">«Головним завданням конвертаторів була допомога певним підприємствам не платити податків до бюджету. Для цього діяли за старою, добре відпрацьованою схемою: продавали охочим не платити податки партію товару, отримували за нього виручку, яку знімали з банківських рахунків і вже у валізі повертали замовнику, отримавши за це чесно (точніше, кримінально) зароблений відсоток. Для проведення мільйонних оборудок використовували близько десятка фіктивних фірм, зареєстрованих у столиці, встигли проконвертувати близько 9 млн. грн. При цьому конвертатори не мали навіть офісного приміщення»,- йдеться в повідомленні.

size="4">За фактом фіктивного підприємництва порушено кримінальну справу, а також накладено арешті на банківські рахунки, через які здійснювалася конвертація коштів. На момент арешту на них зберігалося більше 270 тис. грн. Нині податківці встановлюють повне коло осіб, причетних і зацікавлених у діяльності конвертаційного центру, а також встановлюють реквізити фіктивних фірм для відшкодування завданих державі збитків.

size="4">ДОВІДКА: У 2010 році на території Вінницької області податківцями було викрито і ліквідовано діяльність 4 конвертаційних центрів.

Читайте также по теме