ГолосUA
15:05 07/07/2010

Податкова незадоволена сплатою податків українською естрадою, але є й винятки (Додано ГОЛОС)

У податковій негативно ставляться до того, що 69% громадян України, які займаються артистичною діяльністю працюють за спрощеною системою оподаткування. /> ГОЛОС

Про це заявив директор Департаменту оподаткування фізичних осіб ДПА України Степан Дусяк усяк на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«Артисти, або громадяни, які займаються артистичною діяльністю, масово розважальними роботами, вони дуже просто для себе влаштували життя: 1814 із них зареєстровані підприємцями із них 1256, або ж 69% – це спрощенці. Серед них і дуже відомі артисти, концерти яких збирають величезні зали і які роблять тури по Україні вони просто спрощенці», — сказав він.

За словами податківця, їхні доходи набагато перевищують ліміт системи спрощеного оподаткування, проте, вони все одно працюють за ним.

«Вони ніби бідують на 200-300 тисяч гривень доходу за цілий рік. А я вам скажу — це артисти відомі, і ви їх бачите якщо не кожен день, то через день на екранах телевізорів», — наголосив він.

Разом із тим, як констатував С.Дусяк артистом, що сплатила найбільшу кількість податків залишається Софія Ротару. «Вона й поза підприємницькою діяльністю задекларувала велику суму податків», — сказав він.

На другому місці Таїсія Повалій, яка також заплатила велику суму податків.

Нагадаємо, що спрощена система оподаткування передбачає отримання максимального доходу на рік 500 тисяч гривень.

К. Коваленко
 

Читайте также по теме