ГолосUA
16:15 14/01/2009

Податкова обіцяє, що ринковий податок зменшить тиск на приватних підприємців

Введення в дію ринкового податку зменшить податковий тиск на приватних підприємців. Про це заявив заступник голови Державної податкової адміністрації України Сергій Лекарь сьогодні на брифінгу у Кабінеті Міністрів. Про це повідомили “Голос.UA” у прес-службі Кабміну. />  

Сергій Лекарь нагадав, що Законом України «Про місцеві податки і збори», ухваленим Верховною Радою, в Україні буде скорочено 10 видів податків, в тому числі і ринковий збір, замість якого буде введено ринковий податок.
 

Він відзначив, що сума ринкового збору складала 20% мінімальної зарплати, або 40 грн. на день. «Уряд сьогодні запропонував іншу позицію, і Уряд значно знизив верхню межу і встановив її на рівні 2,5% мінімальної зарплати, що максимум складає не більше 15 грн. за один день торгівлі», — наголосив він.
 

Також, за словами заступника голови ДПА, знижено й орендну плату для підприємців, що торгують на ринках. Тобто замість 0,25% мінімальної заробітної плати, що становить 1,50 грн. за 1 кв. м. на добу, підприємці сплачуватимуть лише 0,03% мінімальної зарплати, а саме – 0,18 грн. за 1 кв. м. на добу.
 

«На нашу думку, це як раз зменшить тиск на простого громадянина, який здійснює торгівлю на ринку, і врегулює відповідно місцевими органами ціну за надання відповідних послуг», — наголосив він.

 

Читайте также по теме
ГолосUA
09:46 20/07/2024

Кабинет министров Украины предлагает включить в перечень обязанностей налогоплательщиков проводить по требованию...