ГолосUA
07:50 16/10/2008

Податкова оприлюднила нові правила обчислення фіксованого сільськогосподарського податку

Державна податкова адміністрація України оприлюднила сьогодні наказ „Про внесення змін до Порядку розрахунку фіксованого сільськогосподарського податку та заповнення форми розрахунку”.

Про це Голос.UA повідомили в прес-службі ДПАї.

Викладений у новій редакції Порядок визначатиме єдині правила обчислення фіксованого сільськогосподарського податку і складання податкової декларації з фіксованого сільськогосподарського податку.

Відтепер податкова така декларація подаватиметься платником фіксованого сільськогосподарського податку до відповідного органу державної податкової служби за місцезнаходженням на податковому обліку та місцем розташування земельних ділянок, а загальна податкова декларація, що складатиметься на поточний рік на всю площу земельних ділянок, яка підлягає оподаткуванню, подаватиметься щорічно до 1 лютого поточного року платником податку до органу державної податкової служби за місцем реєстрації.

У цей самий термін платник податку подаватиме звітну податкову декларацію окремо за кожною земельною ділянкою до органу державної податкової служби за місцем розташування такої ділянки.  

На думку податківців, таке нововведення сприятиме реалізації права платника податків коригувати податкові зобов’язання шляхом надання уточнюючої або нової звітної декларації, дозволить посилити контроль за платним використанням землі сільськогосподарського призначення, поліпшити адміністрування органами ДПА фіксованого сільськогосподарського податку та створити надійну базу для формування доходної частини місцевих бюджетів.

 

Читайте также по теме