ГолосUA
09:03 17/06/2010

Податковий кодекс Азарова не передбачає жодного зниження ПДВ — нардеп

Податковий кодекс Прем’єр-міністра Миколи Азарова не передбачає зниження податкового тиску на малий та середній бізнес.

Про це заявив народний депутат від «Нашої України-Народної Самооборони» Володимир В’язівський в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

«По-перше, при поданні цього законопроекту порушується регламент за відсутності альтернативних опозиційних законопроектів і цим самим Партія регіонів закладає сама під себе міну, оскільки ми можемо оскаржити їхній податковий кодекс в будь-який момент. Тому, наразі варто продовжити сесію Верховної Ради, доробити і доопрацювати Податковий кодекс і лише тоді голосувати за нього», — скзаав він.

Водночас, коментуючи зміст урядового проекту Податкового кодексу, депутат заначив, що в ньому є дуже багато невирішених проблем. /> «Від порушення Конституційних прав громадян до економічних неточностей. По-перше, там Податковій інспекції надається право слідчого, тобто право виклику до себе із запитаннями про оподаткування і викликати можуть будь-яку особу в податковий орган для дачі показань. Це неприпустимо в демократичній країні», — заявив В. В’язівський.

Також політик назвав зняття податкового навантаження з малого та середнього бізнесу «суцільним обманом». «Вони пропонують нульову ставку єдиного податку. Це справді так. Але соціальні податки треба буде все-одно сплачувати і саме їх у Податковому кодексі Азарова збільшено вдвічі. Тоді виникає логічне запитання що зменшується? Про яке зменшення навантаження може йтися? Можу вас запевнити, жодного зменшення ПДВ у Податковому кодексі Азарова не передбачено. Ні на три роки, ні на довший час, а податкові канікули — це взагалі фікція», — наголосив В. В’язівський.

О. Каретнікова
 

Читайте также по теме