ГолосUA
12:22 24/09/2010

Податковий кодекс — лише політична ширма, — Яценюк (Додано ГОЛОС)

Лідер політичної партії “Фронт змін” Арсеній Яценюк не бачить сенсу в ухваленні Податкового кодексу “від регіоналів”.

Про це сказав журналістам лідер політичної партії “Фронт змін”, народний депутат Арсеній Яценюк журналістам в кулуарах Верховної Ради, передав кореспондент ГолосUA.

А. Яценюк наголосив, що податкова реформа передбачає певні цілі, а саме покращення умов введення бізнесу задля зростання економіки держави. “А зараз я не бачу цілі прийняття Податкового кодексу, окрім як політичної ширми: ми начебто щось робимо”, — сказав він. /> ГОЛОС

ри цьому А. Яценюк зауважив, що є доцільним прийняття “документу на одну сторінку”, який передбачатиме відшкодування урядом близько 50 млрд гривень ПДВ, уряд має перевести всіх на електронну систему відшкодування ПДВ. Крім того, на думку Яценюка, парламент, коаліція, уряд і Президент зобов’язаня прийняти закон на одну сторінку. “В якому, по-перше, зменшити ставки по оподаткуванню, по податку доходів громадян, по податку на прибуток підприємств, і по податку на додану вартість. І останнє — ввести 1 закон про введення реальних податкових канікул, як стимул для того, щоб малий та середній бізнес розвивався”, — зазначив парламентарій.

При цьому А. Яценюк додав, що свої пропозиції подавати до Верховної Ради проекту Податкового Кодексу він не бачить. Адже реально розглядати та покращувати податкову систему, на його переконання, ніхто не буде. “Я звертався з відкритими листами до Президента, проектами рішень. Я зараз не бачу сенсу взагалі будь-що пропонувати Партії регіонів, так як вона не готова щось слухати”, — зауважив він.

Н. Виноградська
 
 

Читайте также по теме