ГолосUA
10:31 29/06/2010

Податковий кодекс може збагатити бюджет майже на 3 млрд. гривень — ПР

Прийняття Верховною Радою Податкового кодексу може принести державі 2,75 млрд. гривень.

Про це сьогодні заявив народний депутат України від Партії регіонів, перший заступник голови парламентського Комітету з питань податкової і митної політики Віталій Хомутинник, — повідомила прес-служба Партії регіонів.

«2 млрд 750 млн гривень – це після прийняття документа в першому читанні», – уточнив депутат. За його словами, після другого читання цей показник може змінитися, оскільки в даний час ведуться дискусії, чи варто настільки підвищувати екологічний збір, який був підвищений майже в чотири рази, за рахунок чого до державного бюджету передбачалося залучити 1 млрд. 400 млн. гривень.

Обговорюючи норми документу, які були піддані критиці в перші дні після реєстрації документа, В.Хомутинник відзначив, що очолювана їм робоча група «ці питання вже максимально зняла».

Зокрема, парламентарій повідомив, що другий розділ кодексу, де говориться про збільшення фіскальної складової, про посилення прав податкової адміністрації, викликав найбільшу критику з боку президента Віктора Януковича. У зв’язку з цим робоча група під керівництвом В. Хомутиннінка привела даний розділ документа у відповідність з нинішнім законодавством «для того, щоб не вводити якісь революційні зміни, а залишити практично як є, як це працює сьогодні, із змінами, які не розбурхують громадськість, які спрощуватимуть процедуру».

 

Читайте также по теме