ГолосUA
12:24 05/08/2010

Податковий кодекс — на стадії реалізації стратегії розвитку економіки країни, — КПУ

Податковий кодекс знаходиться на стадії реалізації стратегії розвитку економіки країни.

Таку думку висловила народний депутат від Комуністичної партії україни Алла Александровська в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту ГолосUA, відповідаючи на запитання щодо затягування ухвалення Податкового кодексу.

“Це досить складне запитання, саме по собі. Розумієте, розробити єдину систему оподаткування на довгий строк, а Податковий кодекс він все таки не буде змінюватись щоквартально чи щорічно — це означає, що в ньому повинна бути реалізована стратегія розвитку економіки країни, розроблена система і прямих і непрямих податків, які б забезпечили інвестування в нашу економіку ефективні інвестування. Тому, цей документ досить складний, і прийняття його викличе серйозну реакцію в економіці. Всі розуміють, що якщо допущені помилки, то вони можуть бути потім досить хворобливими” — запевнила депутат.

  А. Александровська відзначила, “що Податковий кодекс об’єднує інтереси всіх верств населення”.  

“В основному наймані робітники чи звичайні громадяни зацікавлені в тому, щоб прибутки збільшувались, краще фінансувалась бюджетна галузь, кращі послуги надавались у галузі освіти — то все це має формуватись за рахунок податків. Відповідно бізнесмени в цьому не дуже зацікавлені, тому що, це додаткові гроші, які вони повинні віддати державі”.

Депутат зауважила, що “комуністи пропонують ввести прогресивну шкалу оподаткування. У людей з низькими прибутками — понизити виплату податків, людям з достатками більш ніж 10 тисяч — податок не набагато, але підвищити, а людям, які отримують декілька десятків тисяч заробітної плати — ввести більш значний податок”.  

І це, на думку депутата, стосується і ПДВ. “Ми, взагалі, вважаємо, що ПДВ гальмує нашу економіку. А очевидно те, що взагалі, на можна оподатковувати ліки, особливо, широковживані. Також ліки, які потрібні людям пенсійного віку. Не потрібно оподатковувати дитяче харчування, товари, які потрібні школярам. Але разом із тим, ці питання не вирішуються. Тому, є проблеми у прийнятті Податкового кодексу, і власне пропозиції комуністів, які, як мені відомо, досі не враховані”.

 

Читайте также по теме