Податковий кодекс стимулюватиме економіку та виведе її з тіні, – Хомутинник

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Прийнятий Податковий кодекс стимулюватиме економіку України та виведе її з тіні.

face="Times New Roman, serif">
size="4">Про це заявив народний депутат, представник фракції Партії регіонів, голова парламентського Комітету з питань податкової та митної політики Віталій Хомутинник в ефірі телеканалу «Інтер».

face="Times New Roman, serif">
size="4">«Головна філософія кодексу – це створити умови, у яких будь-який бізнес би розвивався, і встановити стимулюючі механізми шляхом зменшення податків. А також вивести у обіг значну частину «тіньових» коштів, що будуть залучені до бюджету», — сказав він.

face="Times New Roman, serif">
size="4">За інформацією народного депутата, сьогодні 40% ВВП України знаходиться «у тіні». «За простими розрахунками, 30% від цього має потрапити по прямих та непрямих податках до бюджету, а це 270-300 мільярдів гривень, якщо все вийде. Сьогодні бюджет країни – 300 мільярдів, і «у тіні» ще знаходиться 300 мільярдів», — додав він. 

face="Times New Roman, serif">
size="4">В. Хомутинник також повідомив, що Податковий кодекс перекрив можливість виведення роялті за кордон вітчизняними та іноземними компаніями. За його словами, після запровадження нових правил стимулюватиметься розвиток авіа- та суднобудування, енергетичної сфери, виробництва біопалива. 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Водночас він підкреслив, що перекрита можливість зловживань у спрощеній системі оподаткування. «Якщо би цих зловживань не було, то сьогодні, можливо, ніхто і не чіпав би ці питання», — підкреслив В. Хомутинник.

Читайте также по теме