ГолосUA
08:03 23/06/2010

Податковий кодекс, ухвалений ВР у першому читанні, вимагає доопрацювання — глава держави

Податковий кодекс ухвалений Верховною Радою у першому читанні, вимагає повного допрацювання з метою збільшення підтримки у парламенті при голосуванні.

Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час виступу у Кабміні, передав кореспондент ГолосUA.

Президент наголосив, що сьогодні відбулось підвищення соцстандартів, але я свідомо не називаю їх показники, бо всі ми знаємо, що зважаючи на кризовий стан, це підвищення не є значне. “Зважаючи й на ті вимоги, на які сьогодні ми повинні підтягнути пояси, але повинні зробити це за рахунок багатих”.

Водночас глава держави зауважив, що єдиним і ефективним шляхом для підвищення соціальних стандартів є стимуляція економіки “зокрема, підприємництва малого та середнього бізнесу”.

“Сьогодні триває період доопрацювання Податкового кодексу ухваленого в першому читанні і моя позиція чітка, він повинен бути не для податківців, для промисловості, бізнесу та людей”,- зауважив він.

Також В. Янукович зазначив, що кодекс в такому вигляді у якому він є не є збалансованим.

“Він потребує серйозного і повного доопрацювання. Я переконаний, що на сьогодні він не має достатньої підтримки у парламенті, тому необхідно його доопрацювати разом з бюджетним кодексом настільки, наскільки можливо ці два важливі документи збалансувати, і лише після цього винести на розгляд у другому читанні. Скільки для цього потрібно буде часу ми побачимо”, — пояснив він.

О.Каретнікова />  

Читайте также по теме