Податковий кодекс заборонить медичним закладам купувати харчі у дрібних підприємців?

 

Згідно із новим Податковим кодексом, малому підприємництву буде заборонено укладати договори про співпрацю з медичними закладами та державними освітніми установами.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю журналісту ГолосUA повідомив голова підкомітету з питань відслідковування впливу законопроектів на показники бюджету Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, народний депутат від БЮТ Володимир Бондаренко.

«Я би на місці уряду дав можливість, поки країна в кризі, дуже вибірково ставитися до змін у Податковому кодексі. Я був прихильником, щоб єдиний податок не розповсюджувався на деякі галузі, зокрема, ювелірну промисловість, деякі реальні великі системи, але це не повинно стосуватися тих, хто щось робить своїми руками. Тепер же будь-яка діяльність малих підприємців, які знаходяться на єдиному податку, стане неможливою по відношенню до державних структур, як освітні заклади, медицина. Згідно з цим кодексом, не можна буде з такими установами укладати угоди про співпрацю», — сказав він.

Депутат зазначив, що сьогодні уся робота таких державних установ побудована на співпраці з малими підприємствами: наприклад, харчування у медичних закладах та закладах освіти. «Це створює додаткові труднощі для людей, тому вони й протестують проти цього», — зазначив він.

Читайте также по теме
ГолосUA
09:46 20/07/2024

Кабинет министров Украины предлагает включить в перечень обязанностей налогоплательщиков проводить по требованию...