ГолосUA
09:30 17/05/2010

Події 27 квітня у парламенті повинна розслідувати Верховна Рада, а не ГПУ — Кириленко

Фракція БЮТ наполягає на тому, щоб саме Верховна Рада, а не Генпрокуратура, займалася розслідуванням подій у парламенті 27 квітня.

Про це повідомив голова фракції БЮТ Іван Кириленко під час засідання погоджувальної ради, передав кореспондент ГолосUA.

«Я не бачу потреби у Генеральній прокуратурі України в цьому питанні. Ми абсолютно можемо розібратися самі. Треба зібратися у спікера керівникам фракцій, фахівцям, створити якусь спеціальну комісію і провести власне розслідування, адже для цього у нас є всі необхідні технічні умови і є відеозапис, який дозволить відтворити події», — сказав він.

Водночас Іван Кириленко погодився із думкою голови парламенту Володимира Литвина щодо того, що попереднє обговорення подання ГПУ із обвинуваченими та лідерами фракцій повинне відбутися 18 травня. «Розгляд цього питання поза залою пленарних засідань дасть змогу уникнути загострення конфліктів серед депутатів», — підкреслив він.

Водночас голова фракції НУ-НС Микола Мартиненко звернувся до спікера із проханням створити спеціальну тимчасову слідчу комісію для розслідування цього питання. «Перед наданням дозволу ГПУ щодо притягнення до кримінальної відповідальності А. Парубія та Ю. Гримчака, треба створити якусь збалансовану комісію, бо якщо наші дії завершаться лише на дозволі ГПУ, то це буде прямим політичним переслідуванням. Тому я підтримую пропозицію Івана Кириленка щодо проведення внутрішньої дискусії», — зазначив він.

Депутат від НУ-НС Геннадій Москаль, у свою чергу, повідомив, що рішення прокуратури щодо притягнення до відповідальності депутатів, зараз перебуває у судовому оскарженні. «Ми оскаржили в суді постанову про порушення кримінальної справи», — сказав він.

Нагадаємо, під час ратифікації договору про продовження перебування Чорноморського флоту Російської Федерації у Севастополі іще на 25 років, що відбулася в парламенті 27 квітня, депутати А. Парубій та Ю. Гримчак (НУ-НС) начеб-то принесли до зали димові шашки.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме