ГолосUA
15:50 30/10/2008

Події навколо Промінвестбанку є «рейдерською атакою» — Ющенко

 Події навколо Промінвестбанку не мають «нічого спільного з фінансовою кризою» і є не чим іншим, як «рейдерською атакою».

Таку думку під час зустрічі із Генеральним прокурором України Олександром Медведьком висловив сьогодні Президент Віктор Ющенко. 

Глава держави доручив Генпрокуророві втрутитись в ситуацію та «діяти тут дуже швидко». У свою чергу Медведько відрапортував, що Генпрокуратура вже провела відповідні перевірки та порушила кримінальні справи за фактом доведення до банкрутства «Промінвестбанку» та за фактом розкрадання коштів цього банку.

Також Генпрокурор доповів главі держави про хід розслідування низки резонансних справ. Зокрема, стосовно подій у ЦВК. Медведько запевнив, що найближчим часом його відомство дасть правову оцінку цим подіям. 

Президент же наголосив, що тут йдеться «про корупцію, блокування роботи судів, політичне втручання в організацію роботи суду». «Ваші дії повинні бути надзвичайно чіткими і жорсткими», — сказав він, звертаючись до Олександра Медведька. На що останній пообіцяв довести «ці кримінальні справи до логічного завершення».

Щодо винесенням ухвали суддею Окружного адміністративного суду Києва В.Келебердою щодо призупинення дії указу Президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради, то, за оцінкою Генерального прокурора, суддя «виніс явно незаконне, неправосудне рішення, перебравши на себе функції Конституційного Суду».  />  
За словами Медведька, Генеральна прокуратура порушила відповідно три кримінальні справи. 

 

Читайте также по теме