ГолосUA
16:00 21/04/2010

Подовження перебування ЧФ ще має ратифікувати ВР — МЗС

Верховна Рада України має ратифікувати договір про подовження на 25 років права перебування Чорноморського флоту (ЧФ) Російської Федерації (РФ) в Україні. Про це повідомив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ (МЗС) України Олег Волошин.

"Договір має бути ратифікований українським парламентом, і це вже залежить від нього, коли відбудеться ратифікація", — сказав він.

О.Волошин уточнив, що укладений сьогодні в Харкові договір передбачає продовження перебування ЧФ РФ в Україні на 25 років з 2017 р.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович і Президент РФ Дмитро Медведєв підписали сьогодні, 21 квітня 2010 р. у Харкові угоду, яка передбачає подовження перебування ЧФ РФ на території України на 25 років із правом продовження ще на п’ять років.

Д.Медведєв повідомив, що 30%-ва знижки, наданої українській стороні російською, буде врахована в рахунок орендної плати за перебування ЧФ РФ у Севастополі.

Нагадаємо також, що згідно з міжурядовим угодам, які були підписані в 1997 р., Росія орендує частину території Севастополя для розміщення головної бази Чорноморського флоту, списуючи щорічно 97,75 млн дол. із суми державного боргу України перед РФ.

За матеріалами РБК-Україна 

Читайте также по теме