ГолосUA
13:23 31/03/2010

Покупець «Луганськтепловозу» буде з Росії?

«Луганськтепловоз» буде продано відповідно до вимог чинного законодавства.

Про це заявив виконувач обов’язків голови Фонду Держмайна України Олександр Рябченко в ефірі програми «РозворотUA» на радіо «Ера FM».

«Я не бачу великих проблем з «Луганськтепловозом». Що в нього поганого, це історія з попереднім продажем і судове повернення в державну власність. Якби цього не було, я був би спокійним на 100%, що це вдалий продаж», — сказав він.

При цьому він підкреслив, що зазначений об’єкт має бути проданий інвесторам, які мають виходи на російський ринок, адже європейські інвестори не зможуть вивести підприємство на належний рівень роботи. «У цього об’єкта є конкретне завантаження, адже збут його продукції — це здебільшого Росія і частково Казахстан. Тому такого технічного завантаження, щоб зорієнтувати на Європу, неможливо знайти. Тому наш головний ринок — то є Росія… Власник, який прийде, повинен налагодити збут на російські залізничні дороги».  

Відповідаючи на уточнююче питання, чи інвестор буде з Росії, він відповів: «Хто знає. Для нас це не є принциповим, головне, щоб люди могли налагодити збут продукції, дати замовлення на підприємство».

О. Рябченко зазначив, що це є ключовим для заводу, оскільки «борги по одним тільки зарплатам до 40 млн. грн. підтягнулися».

Як повідомляв ГолосUA, сьогодні Фонд державного майна України оголосив конкурс з продажу 76,001% акцій «Луганськтепловозу». /> Стартова ціна пакета – 400 млн. грн.

Конкурс відбудеться з використанням відкритості пропонування ціни за принципом аукціону. Крок збільшення ціни при проведенні торгів «з голосу» ліцитатором – 4 млн. грн. Конкурс відбудеться 15 червня 2010 року.

До участі в конкурсі допускаються компанії, які не менш як три роки виробляють залізничні локомотиви (електровози, тепловози) та електропоїзди або комплектуючі до них, або використовують залізничні локомотиви (електровози, тепловози) та електропоїзди у своїй діяльності.

 

Читайте также по теме