ГолосUA
11:41 25/01/2010

Поліграфкомбінат захопили через паспорти, а не через бюлетені — Луценко

Конфлікт навколо захоплення поліграфкомбінату «Україна» склався через закордонні поспорти, а не через бюлетені до другого туру виборів.

Про це повідомив Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«Про ніякі бюлетені мова йти не може… Просто наприкінці грудня пан Василь Грицак (колишній керівник ДП Поліграфічний комбінат «Україна» — ред.), посилаючись на рішення Концерну ЄДАПС, який він лобіює в українському політикумі, заявив про відмову друкувати закордонні паспорти», — заявив Ю. Луценко.

За словами Міністра, колишнього керівника поліграфкомбінату «Україна» було звільнено не через передвиборчу ситуацію та можливості друкувати бюлетені до другого туру, а через відмову друкувати близько 60 000 закордонних паспортів для громадян України. «Про це ще рано казати. ЦВК ще не оголосила про завершення першого туру офіційно, не те, що бюлетені до другого туру, який колір та форма, ухвалила», — сказав голова відомства.

Міністр зазначив, що Василь Грицак відмовлявся друкувати бюлетені без передплати, через що Міністерство внутрішніх справ України подало до Кабінету міністрів прохання про заміщення його з посади. Ю. Луценко зазначив, що як альтернативу Грицаку на цю посаду було призначено Володимира Хомка.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме