ГолосUA
07:30 14/05/2010

Політична стабільність України посилить її позиції в арабському світі — дипломати

Політична стабілізація в Україні сприятиме посиленню позицій нашої держави на міжнародній арені і, зокрема, в арабському світі.

Таку думку під час зустрічі з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком висловили керівники дипломатичних місій арабських країн, акредитованих у Києві, повідомила прес-служба МЗС.

Зокрема, у своєму виступі глава зовнішньополітичного відомства відзначив, що українські інтереси не обмежуються традиційними партнерами Росією, ЄС та США. Україна має амбітні плани розвитку відносин з арабським світом як у вимірі активізації політичного діалогу, так і в торговельно-економічній сфері. Міністр підкреслив, що Президент України, керівництво уряду зацікавлені як у візитах до арабських країн, так і особливо в тому, щоб арабські лідери відвідували Київ.

Також учасники зустрічі ґрунтовно обговорили широке коло питань двостороннього співробітництва у політичній, торговельно-економічній, гуманітарній сферах. Окрему увагу було приділено економізації двосторонніх відносин за рахунок розширення торгівлі, більш широкого виходу українських суб’єктів господарювання на арабський ринок, залучення інвестицій в енергетичний, будівельний, аграрний та інші сектори української економіки. />  

Читайте также по теме