Ольга Черненко
12:24 05/12/2010

Політичні мітинги можуть бути масовими виключно за гроші — політолог

 

face="Times New Roman">
color="#000000">Майбутні політичні акції можуть бути масовими виключно за гроші. 

/>

face="Times New Roman">
color="#000000">Таку думку висловив директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський в ексклюзивному коментарі кореспонденту Голос
color="#000000">UA
color="#000000">.

color="#000000">
face="Times New Roman">«Політичні партії мають право збиратися і їм повинні бути забезпечені всі конституційні права для політичних протестів», — зазначив він. — «Але видавати це за захист соціальних прав не варто. Хоча опозиційні партії можуть цим скористатися. Однак навряд чи це піде на користь. Бо, насамперед, мають бути концептуальні засади, як з цим працювати, що робити. Хоча може в майбутньому і буде якийсь прорив, якщо опозиційні сили будуть розробляти під час всіх цих подій свою позицію. Якщо ж не буде позиції соціального захисту людей, то неможливо буде зібрати достатньо людей».

color="#000000">
face="Times New Roman">За словами експерта, мітинги будуть вже не такими чисельними, як акції підприємців проти прийняття Податкового кодексу.

color="#000000">
face="Times New Roman">«Політичні мітинги можуть бути масовими. Але виключно за гроші. Та це не буде самоорганізація людей», — підкреслив він.

color="#000000">
face="Times New Roman">Нагадаємо, на цьому тижні Верховна Рада ухвалила Податковий кодекс із пропозиціями Президента. Йшлося про те, щоб залишити підприємцям спрощену систему оподаткування на тому рівні, що був раніше. Однак підприємці вирішили не розходитися з Майдану. Частина з них закликає на нові акції протесту вже під політичними прапорами.

Читайте также по теме