Ольга Черненко
15:34 01/01/2011

Політичні репресії тільки сприяють росту рейтингу опозиції — політолог

Бумеранг з політичними репресіями проти опонентів, який запустила влада, обов’язково до неї повернеться.

Про це сказав директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала в коментарі кореспонденту ГолосUA.

„Чинна влада розуміє, що політична боротьба у вигляді переслідувань політичних опонентів – це безвихідний варіант. Це, за великим рахунком, зупинить політичну комунікацію. Треба було прийти до влади, закачати рукави і зайнятися справжньою боротьбою з корупціонерами, а не вибірковою. І тобі б довіра громадянського суспільства до таких дій була великою. А так людей навпаки обурюють такі дії влади. І рейтинг опозиції на цьому росте”, — наголосив він.

За словами експерта, такі дії влади проти опозиції свідчать про те, що це намагання не дати можливості головним конкурентам приймати участь у майбутніх парламентських виборах.

„А також тут неспроможність запропонувати реальних шляхів, як країні розвиватися далі. Вже пройшов рік, немає як скидати негаразди на попередню владу. І влада думає, що чим більше буде затримувати колишніх чиновників і показувати, скільки ті грошей накрали, тим легше буде пояснювати людям, чому немає реальних кроків. Але це теж помилковий шлях, — додав він. — Бо той бумеранг з політичними репресіями, який запустила влада, обов’язково до неї повернеться. Мова навіть не йде про те, що це почнеться, якщо до влади повернуться ті, хто сьогодні в опозиції. Навіть якщо прийдуть інші, вони за звичкою, робитимуть те саме”.

Політолог також зазначив, що нинішня влада намагається побудувати в країні російський варіант керованої демократії.

Але ж Україна не Росія. Тут це не пройде. І буде соціальний вибух, — наголосив експерт. — Проблема нинішньої влади в тому, що будь-яке рішення, яке б вона не прийняла, вона намагається подати під тиском. Але влада має зрозуміти, що чим більше вона тиснутиме, тим швидше пружина почне зворотній рух”.

 

 

Читайте также по теме