ГолосUA
16:02 07/02/2010

Політичні сили намагаються мобілізувати виборців, підвозячи їх на дільниці — голова КВУ

Політичні сили намагаються мобілізувати виборців, підвозячи їх на дільниці.

Про це повідомив кореспонденту ГолосUA голова Комітету виборців України Олександр Черненко.

“Найбільшою, так би мовити, проблемою є масовий підвіз виборців на дільниці, тобто, політсили намагаються мобілізувати своїх виборців. Подекуди цей підвіз супроводжується агітацією, що вже є прямим порушенням. Найчастіше підвозяться виборці, що мешкають в цьому ж регіоні. Таких фактів дуже багато, це й у східних, і південних областях, і на Заході. Відповідно, де більше виборців, там більше і таких фактів — це Луганська, Донецька області, Запоріжжя, Харківська область”, — сказав він.

Формально підвіз виборців не є порушенням Закону. Однак, за словами О. Черненка,, втручання правоохоронних органів все ж інколи відбувається.

Голова КВУ також зазначив, що під час процедури голосування спостерігаються ще деякі порушення.

“Ми фіксуємо ще декілька моментів підкупу виборців, головним чином “каруселі”. Можемо говорити про те, що таких фактів більше, ніж було у першому турі. Однак це явище не є настільки масовим, щоб на даний момент вплинути на результат виборів”, — наголосив він.

Загалом, за словами Олександра Черненка, Комітет виборців України “фіксує дещо гіршу ситуацію у порівнянні з тією, яка була у першому турі”.

І. Носальська

 

Читайте также по теме