ГолосUA
09:50 27/05/2010

Політичних переслідувань у ВРЮ немає – В. Колесніченко

Заяви опозиційних сил щодо політичних переслідувань та репресій у зв’язку із звільненням ряду суддів не мають місця у Вищій раді юстиції.

Про це заявив голова ВРЮ Володимир Колесніченко на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

«Вчора з вуст лідера опозиції Юлії Тимошенко прозвучала заява, що проти членів ВРЮ почалися переслідування та політичні репресії через те, що вони не погоджуються із рішеннями нової влади та відстоюють свою думку. Хочу вам заявити, що жодних політичних переслідувань у ВРЮ не ведеться», — запевнив В. Колесніченко.

Голова ВРЮ нагадав, що вчора на засіданні було прийнято подання щодо звільнення 11 суддів. «Але всі ті процедури розглядаються вже по 2-3 роки і через відсутність кворуму, блокування рішень вони не могли бути доведені до кінця. І те, що нещодавно були прийняті зміни до закону про процедуру звільнення та призначення суддів, стало своєрідним поштовхом для завершення цієї справи», — заявив він.

В. Колесніченко також додав, що у ВРЮ завжди були проблеми із кворумом на засіданнях. «Сьогодні у нас 100%-ва явка, тому про блокування рішень не йдеться, а йдеться лише про якісну роботу. І те, що опозиція заявила про політичні репресії, на мою думку, означає лише одне: ВРЮ почала продуктивно і позитивно працювати», — сказав він.

  О. Каретнікова

 

Читайте также по теме